Ons DNA

Ons DNA

Elke dag overlijden er meer dan 100 mensen aan hart- en vaatziekten. Op dit moment zijn er 1 miljoen hart- en vaatpatiënten in Nederland (www.hartstichting.nl). Door vergrijzing en ziekten als diabetes, longaandoeningen en obesitas neemt dat aantal verder toe. Als specialist op het gebied van de registratie en analyse van ECG’s, zetten we bij Fysiologic ECG Services al onze kennis en kunde in om hartproblemen zo vroeg mogelijk te signaleren.

 

Hoe het begon…
Voor wie?
Certificering
Kennis-uitwisseling
Werk in uitvoering

 

 

We zijn dan ook constant bezig met het verbeteren van de kwaliteit van onze ECG-analyses. Door onze service en de betrouwbaarheid van onze analyses nemen we de artsen veel werk uit handen. Hoe meer we de arts ontzorgen, hoe beter die zich aan zijn patiënt kan wijden. Want uiteindelijk is dát waar het om gaat: de gezondheid van de mens achter het ECG.

Bewaren

Fysiologic ECG Services is opgericht in 1977 door John den Engelsman. Hij deed dit in samenwerking met de afdeling cardiologie van het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Vanaf het begin heeft Fysiologic zich altijd bezig gehouden met de analyse van het ECG. In 2007 volgde Robert den Engelsman zijn vader op als directeur en nam het bedrijf van hem over. De laatste tien jaar maakt het bedrijf een flinke groei door. Sinds 2009 is Fysiologic ook toegetreden tot de internationale markt en werkt samen met diverse ziekenhuizen, klinieken en praktijken.

Iedereen die professioneel gebruikmaakt van ECG als diagnostisch middel kan bij ons terecht. Onze diensten worden afgenomen door zowel academische als perifere ziekenhuizen, huisartslaboratoria en huisartsenpraktijken. Wij werken onder andere samen met het Amsterdam Medisch Centrum, het VU Medisch Centrum, het Universitair Medisch Centrum en het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein.

Wij werken met gevoelige patiëntinformatie. Informatiebeveiliging vinden we dan ook van het grootste belang. Fysiologic ECG Services is ISO 27001 gecertificeerd en NEN 7510 geaccrediteerd. We zijn een van de eersten in ons vakgebied die heeft geïnvesteerd in de ISO-27001-certificering.

 

Bekijk onze certificaten op VerifEye >

Fysiologic ECG services zorgt voor de praktische ondersteuning in kennis en middelen van meerdere wetenschappelijke studies. Op diverse publicaties zijn we mede-auteur. Studenten geneeskunde lopen stage bij ons en promovendi voeren hun onderzoek bij ons uit. Door de constante aanwezigheid van een cardioloog en vele ervaren ECG-analisten en ECG Supervisors doen zij veel kennis op.

 

Daarnaast houden we de relevante literatuur bij en bezoeken we congressen op ons vakgebied. Zo dragen wij door kennisuitwisseling bij aan relevante medische en wetenschappelijke ontwikkelingen en houden wij onze eigen kennis op peil.

We zijn bij Fysiologic altijd bezig met verbetering: hoe kunnen we onze processen nog efficiënter inrichten en de kwaliteit van onze producten nog hoger maken. Patiëntveiligheid en gebruikersvriendelijkheid staan daarbij centraal.

 

Op dit moment ontwikkelen we naast de gebruikelijke papieren dagboekjes een digitale versie, om het bijhouden van de activiteiten en klachten voor de patiënt gemakkelijker en minder belastend te maken. Deze Fysiologic Dagboek App wordt medio 2020 gelanceerd.

 

Zo zijn we altijd aan het innoveren om onze processen en onze dienstverlening gemakkelijker, sneller en beter te maken, zowel voor de gebruiker als voor de patiënt.