Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Ritmestoornissen | Smal complextraining - Herken de SVT!

Omschrijving van de training

Het overgrote deel van de ritmestoornissen die we in de dagelijkse praktijk tegenkomen zijn degene die hun oorsprong vinden in de atria, de zogenaamde supraventriculaire ritmestoornissen. Omdat bij de eerste beoordeling van het ECG er nog geen diagnose wordt gesteld, maken we tegenwoordig onderscheid tussen smal- versus breed complex ritmestoornissen. In dit webinar behandelen we de smal complex tachycardie.

Welke verschillende ritmestoornissen zijn er we en hoe herkennen we deze op het ECG? Welke specifieke eigenschappen zijn te benoemen er wanneer is een smal complex tachycardie bedreigend voor een patiënt?

We behandelen de meest voorkomende smal complex tachycardieën en geven handvatten om op basis van het ECG en de klinische context tot een juiste diagnose te komen. Aan het einde van de training heeft u een goede basis om u verder te verdiepen in de verschillenden soorten breed complex tachycardieën.

Smal complextraining - Herken de SVT!

ALGEMENE INFORMATIE

  • Voor wie: Ervaren hartfunctielaboranten en Holteranalisten met enige jaren ervaring en met goede kennis van het ECG. Ook is de Webinar geschikt voor Verpleegkundig Specialisten en Physician Assistants die verdiepende ECG kennis willen.
  • Accreditatie: 3 SBHFL-punten
  • Trainingsvorm: webinar 3 uur 
  • Docenten: De training wordt verzorgd door Thijs Hendriks MSc (Physician Assistant Elektrofysiologie) en Dr. Vincent Nijenhuis (cardioloog i.o.)
  • Kosten: EUR 99,-

 

INHOUD TRAINING

  • Hoe komt de repolarisatie tot stand?
  • Wat is de relatie van ST-segment afwijkingen en de onderliggende ziekte?
  • R on T…waarom is dit gevaarlijk?
  • Enkele kanaalafwijkingen en de repolarisatie. Wat is het verband

DOCENTEN

Thijs Hendriks MSc (Physician Assistant Elektrofysiologie) is gespecialiseerd in Device Therapy en ritmestoornissen en is werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis. Hij heeft ruime ervaring in het veld van de ritme- en geleidingsstoornissen en geeft regelmatig trainingen aan functielaboranten, verpleegkundigen en artsen. Daarnaast geeft hij onderwijs ter voorbereiding voor het Europees EHRA examen en aan de Hogeschool van Amsterdam en is als docent verbonden aan Fysiologic Academy.

Vincent Nijenhuis  (AIOS cardiologie) is afgestudeerd aan de universiteit van Antwerpen, en volgt zijn opleiding tot cardioloog in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Hij promoveerde met onderzoek naar transcatheter aortaklep implantaties. Hij bestudeerde daarbij de antistollingstherapie en andere uitkomsten zoals de impact op het geleidingssysteem van het hart. Naast zijn opleiding houdt hij zich bezig met het verrichten van klinisch onderzoek, en het geven van onderwijs aan verpleegkundigen en arts-assistenten binnen het ziekenhuis. Hij is verbonden als docent aan de Fysiologic Academy. 

 

VRAGEN OVER DE TRAINING?

Voor vragen kunt u ons bellen via 088-045 06 00 of mailen naar vragen@fysiologicacademy.nl.