Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
ECG-interpretatie | Het 12-kanaals Rust ECG - 'Pluis of niet pluis?'

Omschrijving van de training

De Fysiologic Academy geeft deze training specifiek voor hartfunctielaboranten en ECG-analisten die werken in een kliniek of huisartsenpraktijk. Dagelijks komen er soms meerdere ECG’s aan u voorbij en dient u naast de kwaliteit van het ECG, ook oog te hebben voor belangrijke afwijkingen die mogelijk subtiel zijn maar wel actie vereisen.

In deze training ligt de focus op het herkennen van deze afwijkingen. Naast een herhaling van de meest voorkomende ritme- en geleidingsstoornissen willen we u helpen met het herkennen van pluis versus niet pluis. Wat kan wachten en mag ter latere beoordeling naar de cardioloog en wat moet nu meteen beoordeeld worden? Denk hierbij aan de volgende situaties:

Kan een patiënt met zeer frequente PVC’s doorgaan met een inspanningstest of moet dit onderzoek afgebroken worden?

U ziet ST-segment depressie op een ECG. Moet dat meteen beoordeeld worden of mag dat later?

Met andere woorden; Wat is een variant van normaal of is een min of meer chronische afwijkingen en wat is acuut?Met deze Webinar krijgt u handvatten om hier de juiste keuze in te kunnen maken. 

TRAININGSDATA & TIJDEN

ALGEMENE INFORMATIE

  • Voor wie: Hartfunctie laboranten en ECG-analisten met al enige basiskennis.
  • Accreditatie: 3 SBHFL-punten.
  • Trainingsvorm: webinar 3 uur
  • Docenten: De training wordt verzorgd door Thijs Hendriks MSc (Physician Assistant Elektrofysiologie) en Dr. Vincent Nijenhuis (cardioloog i.o.)
  • Kosten: EUR 99,-


INHOUD TRAINING

  • Korte herhaling; Hoe komt een normaal ECG tot stand en wat zijn de meest voorkomende afwijkingen?
  • Wat zijn varianten van normaal?
  • Aan de hand van casuïstiek gaan we in de op de vraag;Wat kan even wachten? Wat verdient meteen aandacht? Wat is urgent?
  • We sluiten de training af met een toets. Na deelname ontvangt u een certificaat
  •  

DOCENTEN

Thijs Hendriks MSc (Physician Assistant Elektrofysiologie) is gespecialiseerd in Device Therapy en ritmestoornissen en is werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis. Hij heeft ruime ervaring in het veld van de ritme- en geleidingsstoornissen en geeft regelmatig trainingen aan functielaboranten, verpleegkundigen en artsen. Daarnaast geeft hij onderwijs ter voorbereiding voor het Europees EHRA examen en aan de Hogeschool van Amsterdam en is als docent verbonden aan Fysiologic Academy.

Vincent Nijenhuis (AIOS cardiologie) is afgestudeerd aan de universiteit van Antwerpen, en volgt zijn opleiding tot cardioloog in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Hij promoveerde met onderzoek naar transcatheter aortaklep implantaties. Hij bestudeerde daarbij de antistollingstherapie en andere uitkomsten zoals de impact op het geleidingssysteem van het hart. Naast zijn opleiding houdt hij zich bezig met het verrichten van klinisch onderzoek, en het geven van onderwijs aan verpleegkundigen en arts-assistenten binnen het ziekenhuis. Hij is verbonden als docent aan de Fysiologic Academy.

VRAGEN OVER DE TRAINING?

Voor vragen kunt u ons bellen via 088-045 06 00 of mailen naar vragen@fysiologicacademy.nl.