Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
ECG-interpretatie | Repolarisatietraining Infarct en ischemie

Omschrijving van de training

Kennis van de repolarisatie (ST-segment en T-top) is essentieel om een ECG te kunnen beoordelen. In de fase waarbij het hart zich weer opmaakt voor de volgende activatie zijn afwijkingen van klinisch belang en kunnen pathologie representeren. 

In deze Webinar gaan we in op deze repolarisatie. Hoe komt het tot stand, wat is een belangrijke afwijking en welke afwijkingen zijn nog normaal? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een negatieve T-top bij een patiënt die een hartinfarct heeft doorgemaakt. Waarom blijft die T-top negatief en wat is het verschil met ST-elevatie?

Ook gaan we in op enkele genetisch overdraagbare afwijkingen die zich uiten in een afwijkend ST-segment zoals bijvoorbeeld het Brugada syndroom. Kortom een Webinar die u meer achtergrondkennis geeft om de repolarisatie te beoordelen en afwijkingen te herkennen.

TRAININGSDATA & TIJDEN

ALGEMENE INFORMATIE

  • Voor wie: Ervaren hartfunctielaboranten en Holteranalisten met goede kennis van het ECG. Ook is het webinar geschikt voor Verpleegkundig Specialisten en Physician Assistants, die verdiepende ECG kennis willen verkrijgen.
  • Accreditatie: 3 SBHFL-punten
  • Trainingsvorm: webinar 3 uur 
  • Docenten: De training wordt verzorgd door Thijs Hendriks MSc (Physician Assistant Elektrofysiologie) en Dr. Vincent Nijenhuis (cardioloog i.o.)
  • Kosten: EUR 99,-


INHOUD TRAINING

  • Hoe komt de repolarisatie tot stand?
  • Wat is de relatie van ST-segment afwijkingen en de onderliggende ziekte?
  • R on T…waarom is dit gevaarlijk?
  • Enkele kanaalafwijkingen en de repolarisatie. Wat is het verband?

DOCENTEN

Thijs Hendriks MSc (Physician Assistant Elektrofysiologie) is gespecialiseerd in Device Therapy en ritmestoornissen en is werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis. Hij heeft ruime ervaring in het veld van de ritme- en geleidingsstoornissen en geeft regelmatig trainingen aan functielaboranten, verpleegkundigen en artsen. Daarnaast geeft hij onderwijs ter voorbereiding voor het Europees EHRA examen en aan de Hogeschool van Amsterdam en is als docent verbonden aan Fysiologic Academy.

Vincent Nijenhuis (AIOS cardiologie) is afgestudeerd aan de universiteit van Antwerpen, en volgt zijn opleiding tot cardioloog in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Hij promoveerde met onderzoek naar transcatheter aortaklep implantaties. Hij bestudeerde daarbij de antistollingstherapie en andere uitkomsten zoals de impact op het geleidingssysteem van het hart. Naast zijn opleiding houdt hij zich bezig met het verrichten van klinisch onderzoek, en het geven van onderwijs aan verpleegkundigen en arts-assistenten binnen het ziekenhuis. Hij is verbonden als docent aan de Fysiologic Academy.

 

VRAGEN OVER DE TRAINING?

Voor vragen kunt u ons bellen via 088-045 06 00 of mailen naar vragen@fysiologicacademy.nl.