Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
KINDER ECG | Basistraining ECG's bij kinderen & jongvolwassenen

Omschrijving van de training

ECG’s bij kinderen worden uitgevoerd om verschillende redenen, zoals:

1. Screening: Kinder-ECG’s worden vaak gemaakt als onderdeel van de gezondheidsbeoordeling van pasgeborenen en zuigelingen om eventuele aangeboren hartaandoeningen op te sporen.

2. Symptomen: ECG’s worden ook uitgevoerd bij kinderen die symptomen vertonen zoals hartkloppingen, flauwvallen, kortademigheid of pijn op de borst.

3. Medische aandoeningen: Kinderen met bekende hartaandoeningen of andere medische aandoeningen kunnen regelmatig ECG’s nodig hebben om hun hartfunctie te controleren.

Het interpreteren van ECG gemaakt bij kinderen vereist specifieke kennis en vaardigheden vanwege de anatomische en fysiologische verschillen tussen kinderen en volwassenen. Gedurende het webinar wordt ingegaan op deze verschillen.

TRAININGSDATA & TIJDEN

ALGEMENE INFORMATIE

  • Voor wie: Holter- en ECG-analisten die al basiskennis hebben van het ECG. Ook is het webinar geschikt voor Verpleegkundig Specialisten en Physician Assistants die meer ECG kennis willen.
  • Accreditatie: 3 SBHFL-punten
  • Trainingsvorm: webinar 3 uur 
  • Docenten: Lukas Rammeloo, kindercardioloog
  • Kosten: EUR 99,-
 

INHOUD

  • Kinderen zijn ook mensen, alleen het ECG is soms anders
  • Wat is normaal, wat is abnormaal op het kinder-ECG
  • Holteronderzoek bij kinderen
  • Oefenen met casuïstiek.
  • Na het volgen van de training ontvangt u een certificaat.

DOCENT

Lukas Rammeloo is sinds 2005 kindercardioloog binnen het Centrum Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam-Leiden (CAHAL). Hij heeft zijn opleiding kindergeneeskunde gevolgd in het VU medisch centrum en de opleiding tot kindercardioloog in het VU medisch centrum en het Leids Universitair Medisch Centrum. Houdt zich bezig met klinische kindercardiologie over de volledige breedte. Al voor zijn opleiding tot kinderarts wist ik dat ik graag kindercardioloog wilde worden. De kindercardiologie is een heel fascinerend en breed vakgebied. Zoals de cardioloog voor volwassenen veel verstand heeft van verstopte kransslagaderen, heeft de kindercardioloog veel verstand van aanlegstoornissen van het hart. Er bestaan veel aangeboren hartafwijkingen, en gelukkig niet allemaal even ernstig. Bijna alle aangeboren hartafwijkingen zijn te behandelen. De behandelingen van kinderen met problemen met hartafwijkingen gebeurt in samenwerking met het LUMC in Leiden en het AMC-Amsterdam (Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen Leiden-Amsterdam (CAHAL). Maar ook familiare/genetische cardiale aandoeningen en ritmestoornissen hebben zijn interesse. Vanwege het samengaan van het VU medisch centrum en het AMC, zet hij zijn werkzaamheden voort in het AUMC, locatie AMC.

VRAGEN OVER DE TRAINING?

Voor vragen kunt u ons bellen via 088-045 06 00 of mailen naar vragen@fysiologicacademy.nl.