Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Ritmestoornissen | Basistraining - Re-entry Focale ritmestoornissen

Omschrijving van de training

Het ECG is bij uitstek geschikt om een ritmestoornissen goed te beoordelen. Voor veel afwijkingen is een ECG richtinggevend maar bij een ritmestoornis kun je echt een diagnose stellen. Om het ECG te doorgronden is het goed om naar de basis van ritmestoornissen te gaan. Welke types zijn er en hoe ontstaat een stoornis? Wat is het verschil tussen een focale ritmestoornis en eentje op basis van een re-entry circuit en kun je dit onderscheid maken op basis van het ECG?

In deze Webinar gaan we hier dieper op in en leert u de verschillende ritmestoornissen te herkennen en kunt u de relatie leggen met het mechanisme van de afwijking. Waarom zijn sommige ritmestoornissen zo hardnekkig en reageren slecht op medicatie en waarom andere juist weer niet? Aan het einde van de training heeft u een goede basis om u verder te verdiepen in de verschillenden ritmestoornissen zoals SVT’s en VT’s.

TRAININGSDATA & TIJDEN

ALGEMENE INFORMATIE

  • Voor wie: Holter- en ECG-analisten met basiskennis van het ECG en de geleiding van het hart. Ook voor Verpleegkundig Specialisten en Physician Assistants die meer kennis willen over het mechanisme van ritmestoornissen
  • Accreditatie: 3 SBHFL-punten
  • Trainingsvorm: webinar 3 uur 
  • Docenten: De training wordt verzorgd door Thijs Hendriks MSc (Physician Assistant Elektrofysiologie) en Dr. Vincent Nijenhuis (cardioloog i.o.)
  • Kosten: EUR 99,-

INHOUD TRAINING

  • Hoe komt de repolarisatie tot stand?
  • Wat is de relatie van ST-segment afwijkingen en de onderliggende ziekte?
  • R on T…waarom is dit gevaarlijk?
  • Enkele kanaalafwijkingen en de repolarisatie. Wat is het verband

DOCENTEN

Thijs Hendriks MSc (Physician Assistant Elektrofysiologie) is gespecialiseerd in Device Therapy en ritmestoornissen en is werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis. Hij heeft ruime ervaring in het veld van de ritme- en geleidingsstoornissen en geeft regelmatig trainingen aan functielaboranten, verpleegkundigen en artsen. Daarnaast geeft hij onderwijs ter voorbereiding voor het Europees EHRA examen en aan de Hogeschool van Amsterdam en is als docent verbonden aan Fysiologic Academy.

Vincent Nijenhuis (AIOS cardiologie) is afgestudeerd aan de universiteit van Antwerpen, en volgt zijn opleiding tot cardioloog in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Hij promoveerde met onderzoek naar transcatheter aortaklep implantaties. Hij bestudeerde daarbij de antistollingstherapie en andere uitkomsten zoals de impact op het geleidingssysteem van het hart. Naast zijn opleiding houdt hij zich bezig met het verrichten van klinisch onderzoek, en het geven van onderwijs aan verpleegkundigen en arts-assistenten binnen het ziekenhuis. Hij is verbonden als docent aan de Fysiologic Academy. 

VRAGEN OVER DE TRAINING?

Voor vragen kunt u ons bellen via 088-045 06 00 of mailen naar vragen@fysiologicacademy.nl.