Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Medicatie op het ECG

Omschrijving van de training

Het ECG heeft zijn waarde in de afgelopen decennia bewezen en heeft in het digitale tijdperk nog niets aan kracht verloren. Het heeft een belangrijke rol in het beoordelen van ritmestoornissen maar is onmisbaar om stoornissen in de geleiding te diagnosticeren. Het gebruik van medicatie kan het ECG beinvloeden.

We gaan in op de invloed van medicatie op het ECG. Welke invloed heeft medicatie op het QRS complex, het ST segment en de T-toppen. Wanneer is iets normaal en wanneer is iets afwijkend?

Door deze onderdelen te combineren krijgt u niet alleen kennis maar ook begrip over deze samenhang. In deze online-training gaan we aan de hand van voorbeelden en casuïstiek samen de ECGs analyseren. Daarnaast zal gedurende de training een aantal quizvragen gesteld worden om uw kennis te peilen. Na het volgen van deze training ontvangt u een certificaat.

TRAININGSDATA & TIJDEN

ALGEMENE INFORMATIE

  • Voor wie: Deze training is geschikt ervaren Holter- en ECG-analisten die al basiskennis hebben van het ECG en de geleiding van het hart.
  • Accreditatie: 3 SBHFL-punten
  • Trainingsvorm: webinar 3 uur 
  • Docenten: Dr. R van der Wal (cardioloog).
  • Kosten: EUR 99,-

DOCENT
Dr. Ruud M.A. van de Wal (cardioloog) werd opgeleid tot apotheker en volgde zijn hart om vervolgens te worden opgeleid tot cardioloog in het Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Hij promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen met een onderzoek naar het effect van blokkade van het renine-angiotensine systeem op het ontstaan van microalbuminurie. Momenteel is hij werkzaam als algemeen cardioloog in ziekenhuis Bernhoven. Speciale aandacht hierbij hebben uiteraard de farmacotherapie binnen de cardiologie, maar ook de devicetherapie.

VRAGEN OVER DE TRAINING?

Voor vragen kunt u ons bellen via 088-045 06 00 of mailen naar vragen@fysiologicacademy.nl.